A 17 november 2017

Stalderingsloket geopend

Begin november is het stalderingsloket geopend en kunnen boeren die hun stallen willen uitbreiden hier een zogenaamd stalderingsbewijs aanvragen. Met dit stalderingsbewijs kan een boer bij zijn gemeente aangeven dat hij aan de stalderingseis voldoet. Om verdere concentratie van vee te voorkomen, zijn er stalderingsgebieden ingesteld waarbinnen stallen gestaldeerd moeten worden.
Stalderingsgebieden.jpg

Voorwaarden stalderingsbewijs

Het stalderingsloket geeft een stalderingbewijs af als voldaan is een aantal voorwaarden. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • de uitbreidingslocatie en te saneren veehouderij liggen in hetzelfde stalderingsgebied
  • op het moment van aanvraag moet de te saneren veehouderij daadwerkelijk gesaneerd zijn
  • de gesaneerde veehouderij moet op 17 maart 2017 en drie jaar daarvoor legaal en onafgebroken in gebruik zijn geweest (let op: hiervoor moet bewijslast worden aangeleverd)
  • oppervlakte van gesaneerde stallen bedraagt minimaal 110% van uit te breiden oppervlakte
  • bij de gesaneerde veehouderij mag geen gebruik zijn gemaakt van de regeling Ruimte voor ruimte of de Subsidieregeling urgentiegebieden Noord-Brabant.

Stoppersregeling & stalderen

Het is voor bedrijven in de stoppersregeling toegestaan om hokdierenverblijven in te brengen voor stalderen. Hiervoor dient er wel een door de gemeente geaccordeerd bedrijfsontwikkelplan voorhanden te zijn. Op basis van het gemiddelde percentage van de productie ten opzichte van de volledige productiecapaciteit wordt naar rato de werkelijke te stalderen m2 bepaald.

Bied je meters aan of ben je op zoek?

DLV Advies bemiddelt in stalderingsmeters. Zij zijn op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de provincie en kijken met je naar jouw mogelijkheden binnen het beleid. Vragen? Neem gerust contact op via https://www.dlvadvies.nl/stalderingsmeters
 
Heb je een overeenkomst opgesteld om staldelingsmeters aan te bieden of aan te kopen? Als abonnee van Boer & Wet mag je deze gratis laten beoordelen en kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je een overeenkomst op laten maken? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Stuur een email naar info@boerenwet.nl of bel 085 78 25 54 0

meer interessante artikelen