A 05 december 2017

Terug in de schoolbanken….

Het is alweer even geleden dat ik in de schoolbanken zat, en al helemaal lang geleden dat ik op de praktijkschool in Barneveld was. Er is wel veel veranderd in die tijd, ook de ontwikkeling in het praktijkonderwijs heeft niet stil gestaan. Good to be back!

Workshop Green Barney Week

Een aantal maanden geleden werd Boer & Wet tijdens de Agrarische Dagen in Someren benaderd door Aeres Barneveld, een praktijkschool voor middelbaar beroepsonderwijs voor de dier- en veehouderij. Ze vroegen of wij workshops wilden geven tijdens de Green Barney Week. Een week waarin de studenten de mogelijkheid krijgen om hun kennis te verbreden en in contact te komen met bedrijven. De studenten stellen zelf hun programma samen dus ik was zeer vereerd dat de drie workshops die Boer & Wet mocht geven, volledig ingetekend waren. Maar liefst 90 studenten kwamen luisteren naar de juridische risico’s op een agrarisch bedrijf! 

In gesprek over verantwoordelijkheid en risico's

Zo stonden we stil bij de voordelen maar ook de risico’s die personeel met zich meebrengt. Hierbij was er toch wel een verschil wat sommige studenten zagen als “ik vind dat dat de verantwoordelijkheid van de medewerker is” en wat de wettelijke verantwoordelijkheid is. Daar ontstonden mooie discussies over. Ook stonden we stil bij de noodzaak van een RI&E, een Risico- Inventarisatie en Evaluatie. Een aantal studenten noteerden de website waar meer informatie over de RI&E op staat. Er was zelfs een student die al een RI&E op had gesteld, klasse!

Zelf een workshop plannen?

Het was een interessante ochtend. De studenten  en Aeres was enthousiast was over ons bezoek dus wie weet krijgt het nog een vervolg.... Er ligt al een volgende aanvraag van een andere opleider klaar.  Vol energie ga ik ook daar weer mee aan de slag. Het leukste is toch om andere het gesprek aan te gaan over risico's. Wil jij zelf weten wat de mogelijkheden zijn om een Boer & Wet workshop te organiseren voor studenten, leerlingen, medewerkers of een studieclub? Dan pas ik het prograam daar op aan. Neem gerust contact op via info@boerenwet.nl of bel 085 78 25 54 0.

 

Melissa.jpg    Melissa van de Kam- Jacobs
    Klantmanager Boer & Wet

    06-46 60 82 66
    melissa@boerenwet.nl